Vrijwilligers zijn een grote meerwaarde voor leefgroepen die eens op uitstap of op vakantie willen gaan. Hier en daar in de Triangel zijn vrijwilligers ook een belangrijke schakel in de dagelijkse werking. Soms is dit gewoon iemand gezelschap houden, huishoudelijke taken verzorgen,... het kan van alles en nog wat zijn!

Wij zoeken nog:

  • De 'Kinkhoorn' is een leefgroep waarvan de bewoners de laatste jaren wat minder mobiel geworden zijn. Zij nemen wel nog graag aan van alles deel zoals de misviering in het dorp, een koffie gaan drinken in een tea-room, een uitstap of wandeling maken... Om hen dat nog te kunnen bieden zijn vrijwilligers onmisbaar. Als je interesse hebt om te helpen, kunnen we eens een afspraak maken en de mogelijkheden bespreken. Altijd welkom! Mail naar: kinkhoorn@dvcdetriangel.be

 

Film 1: Mieke komt Klaverblad 3 ondersteunen. Als jonggepensioneerde verpleegkundige helpt zij onder andere bij de maaltijdbegeleiding. Dit doet zij iedere maandag.

 

Film 2: Griet komt een kookactiviteit verzorgen in Klaverblad 1, zoals zij iedere donderdagnamiddag doet. Verder ondersteunt zij allerhande activiteiten in de leefgroep en helpt bij uitstappen. Naast haar vrijwilligerswerk in de leefgroep ondersteunt Griet ook de algemene organisatie van het vrijwilligerswerk, zoals: verjaardagskaartjes sturen naar alle vrijwilligers, het adressenbestand bijhouden en het vrijwilligersfeest helpen organiseren.  Dikke pluim!

 

Film 3:  Nadine gaat met bewoners van de Kinkhoorn naar een pensioenfeestje in  de cafetaria. Zij is een jonggepensioneerd personeelslid. Zij betekent nu als vrijwilliger een grote meerwaarde in de leefgroep. Zij helpt vooral bij boodschappen doen en bij uitstappen maar eigenlijk doet ze vanalles!