Homepage » Dringend Gezocht » Zwembuddy voor Sean

Zwembuddy voor Sean

 

Dit zal een vraag zijn voor als de coronacrisis voorbij is:

Sean is een spontane en lieve jongeman van 24 jaar, hij heeft een ernstige verstandelijke beperking in combinatie met autisme. Sean is gevoelig voor lawaai, dus is het ook beter dat de vrijwilliger niet op te drukke tijdstippen gaat zwemmen zoals bv. woensdagnamiddag of in het weekend.
Voor Sean zijn begeleiding is het wel belangrijk dat er een “strikte” begeleidingsstijl aanwezig is en we bezig zijn in het “hier en nu”. Agressie komt heel zelden voor of bijna nooit.
Sean kan communiceren maar dit is ook zeer eenvoudig, meestal met éénwoordszinnen, maar wel duidelijk verstaanbaar. Sean doet aan echolalie, dus vaak herhaalt hij gewoon wat je zegt. Hij verstaat de boodschap die je hem geeft wel goed.
Sean is zeer zelfstandig bij het aan- en uitkleden, het enige wat de vrijwilliger moet doen is zijn rug afdrogen en zijn veters knopen. Sean kan ook goed zwemmen, hij doet ook regelmatig “bommetje”.
Voor het vervoer kunnen wij hier altijd een busje reserveren van De Triangel, als de vrijwilliger graag fietst, dan is dit ook een optie (wanneer het zwembad waar de vrijwilliger naar toe wil niet te ver is ).
Het zou super zijn mocht dit maandelijks of tweemaandelijks eens kunnen voor Sean!

07/02/2019